Extract de frunze de masline
Extractul din frunze de maslin este compus dintr-un amestec natural de flavonoide si polifenoli, obtinut printr-un procedeu de extractie fara substante chimice. Are actiune emolienta, hraneste in profunzime, repara si elimina pielea uscata si ingrosata.
Extractul de galbenele
Extractul de galbenele este bogat in fitosteroli si contine antioxidanti care protejeaza celulele organismului. Acesta ajuta la tratarea cicatriciilor inestetice, zgarieturilor sau a pielii afectatate de eczeme si micoze precum si de rani, degeraturi, plagi post-operatorii. Petalele florii de calendula contin helianol, un component al alcoolilor triteptenici, cu puternic efect antiinflamator, antiseptic si antibacterian atunci cand este aplicat pe piele. De asemenea, extractul de galbenele poate ajuta si in cazul tenului uscat sau imbatranit.
Extractul de Aloe Vera
Extractul de Aloe Vera poate reduce efectul neplacut al arsurilor solare, poate calma iritatiile pielii si contribuie la regenerarea epidermei. De asemenea, acestă plantă are efecte externe precum: antiinflamator, cicatrizant, antiseptic.
Arnica
Arnica este o planta care provine din planta arnica montana, o floare galben-portocalie care creste in muntii Europei si Siberiei. Este, de asemenea, cunoscuta sub denumirea de „nenorocire a lupului”, a leopardului sau arnica de munte.
Facand parte din familia floarea-soarelui, din aceasta planta se poate extrage ulei ce este folosit ca ingredient activ in produsele de ingrijire a pielii, cum ar fi cremele, gelurile si lotiunile bio.
Desi este renumita pentru utilizarile sale in scopuri medicinale, arnica poate fi, de asemenea, foarte benefica pentru pielea ta. Exista multe beneficii pe care le poti avea atunci cand incluzi in rutina de ingrijire a pielii acest ingredient activ deosebit.
Multe produse care contin arnica ca ingredient activ ajuta la tratarea acneei si a eruptiilor cutanate, de exemplu. Arnica este folosita, de asemenea, in creme sau geluri pentru a ajuta la calmarea durerilor musculare, la vindecarea ranilor sau la vindecarea vanatailor.
Nalba de padure
Nalba este o planta ierboasa, robusta, puternica, care creste spontan, pe terenuri virane, la marginea padurilor, pe langa garduri si case, este raspanita in toata Europa. Prin conţinutul mucilag, frunzele şi florile de nalbă de pădure au proprietăţi emoliente, expectorante, fiind indicate în tratamentul inflamaţiilor căilor respiratorii superioare, în inflamaţii ale mucoasei bucale sau ale tractului gastrointestinal (gastroenterite, gastrite hiperacide). De asemenea, Malva sylvestris este capabilă să influenţeze şi alte citokine (IL-12, IL-4), sugerând mecanisme de activare a macrofagelor şi favorizare a răspunsului imun. În iritaţiile cutanate, extractele apoase funcţionează: antiinflamator, emolient, antioxidant si cresc elasticitatea pielii.
Muscata-trandafir
Se spune că planta de Mușcată-trandafir este originar nu numai din Africa de Sud, ci și în Egipt, Maroc, în Insulele Reunion și în Insula Madagascar. Ulterior a fost adus în țări europene precum Franța, Italia și Spania, la începutul secolului al XVII-lea. Planta și uleiul esențial de mușcată trandafir au fost utilizate încă din perioadele străvechi pentru vindecarea leziunilor precum tăieturi, zgârieturi, arsuri, ulcere ale pielii și infecții. Aceste efecte se datorează proprietăților antiseptice, antibacteriene, analgezice și antiinflamatorii. Aroma dulce cu nuanțe florale și de citrice din acest ulei a fost valorificată în industria parfumurilor încă din cele mai vechi timpuri.
Vitamina A
Cel mai mare ajutor pe care îl putem oferi pielii pentru a-şi menţine sănătatea, supleţea şi elasticitatea constă şi în aportul optim de vitamine. Iar dintre acestea, vitamina A este una dintre cele mai eficiente, întrucât acţionează în profunzime, la nivelul nucleului celulelor pielii. Vitamina A se găseşte în natură sub formă de retinol şi provitamina A sau caroten, având o influenţă majoră nu doar asupra pielii, ci a întregului organism. Absorbţia sa se realizează la nivelul intestinului subţire, în prezenţa sărurilor biliare şi a mineralelor. De altfel, este considerată cea mai puternică vitamină cu efect anticancer. Beneficii: Reduce roseata si petele, mentine elasticitatea pielii, stimuleaza regenerarea celulara, reda luminozitatea si hidrateaza pielea.
Vitamina E
Vitamina E ajuta sistemul imunitar si are un puternic rol antioxidant in protejarea celulelor. In plus, aceasta vitamina regleaza nivelul colesterolului si mentine sanatatea vaselor de sange, previne ingrosarea arterelor si instalarea aterosclerozei. Ajuta la vindecarea ranilor si mentine sanatatea pielii. In plus aceasta vitamina creste gradul de hidratare si elasticitatea pielii, motiv pentru care este inclusa in foarte multe creme si produse cosmetice. Mentine tenul tanar si il protejeaza inclusiv de efectele nocive ale soarelui sau fumatului. Totodata, combate iritatiile si inflamatiile provocate de arsuri, acnee, eczeme si stimuleaza regenerarea pielii, fiind recomandata inclusiv pentru ameliorarea cicatricilor si ridurilor.
Vitamina C
Vitamina C este un puternic antioxidant ce poate neutraliza radicalii liberi. Datorita proprietatilor sale antioxidante, aceasta ajuta pielea in procesul natural de regenerare ce ajuta corpul sa repare celulele deteriorate. Antioxidantii topici ajuta pielea sa o protejeze impotriva agresorilor zilnici precum razele UV sau poluarea. Previne si reduce deteriorarea celulelor prin neutralizarea productiei de molecule puternic reactive numite radicali liberi.
Beneficii: Favorizează și accelerează producția de colagen și elastină, reglează nivelul de umiditate al pielii, este un antioxidant benefic, care are efect pozitiv asupra îmbătrânirii pielii, are efect antiinflamator, ideal mai ales pentru persoanele care au un ten cu tendință acneică, uniformizează tenul, reducând petele și acționând asupra zonelor hiperpigmentate.