Ingrediente active naturale

Galbenele, Arnica, Patlagina, Catina, Propolis

Extractul de Arnica 

 

Este un reputat antiinflamator si calmant la care se apeleaza in caz de vanatai, lovituri, traumatisme musculare, taieturi, recunoscut pentru actiunea de ameliorare a durerilor articulare si calmare a pielii.
Arnica, planta perena ierboasa, cu florile galbene, regasita in zonele umede din Europa de Nord si Centrala precum si în America, este utilizata inca din secolul al VI-lea pentru tratarea problemelor musculare si articulare.
Azi, arnica este unul dintre cele mai des intalnite medicamente homeopate din intreaga lume, avand multiple proprietati si intrebuintari: calmeaza durerile musculare, durerile post-operatorii, trateaza loviturile minore si vanataile, imbunatateste circulatia periferica, accelereaza formarea tesuturilor granulare. Compusii activi ai acestei plante ii confera proprietati antiinflamatorii – lactone sescviterpenice (helenalina) si antioxidante – flavonoidele, carotenoizii.

 

Galbenele 

Florile de galbenele au fost folosite inca din vremuri stravechi pentru puterile lor vindecatoare. Proprietatile antiinflamatorii, antivirale si antibacteriale au facut galbenelele atat de populare in cosmetica. In galbenele se regasesc compusi importanti, printre care flavonoizi, carotenoide, vitamina C, acid salicilic care lupta impotriva radicalilor liberi si protejeaza celulele de imbolnavirea precoce.

Patlagina 

Extractul de patlagina, avand o compozitie complexa (iridoide, polizaharide, flavonoide, derivati de acid cafeic) este recomandat pentru îngrijirea ranilor de diferite etiologii, datorita proprietatilor antiinflamatoare, analgezice, cicatrizante si epitelizante.

Catina 

Catina este foarte cunoscuta pentru numeroasele sale virtuti, exista o serie de studii privind valorile nutritionale si medicinale ale acesteia. Uleiul extras din pulpa sau semintele boabelor contine numeroase substante bioactive in concentratie mare, care ii confera o actiune puternic antioxidanta, regeneratoare, cicatrizanta si nutritiva. Uleiul de catina, în special cel extras din seminte, contine din abundenta acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, carotenoide, vitamina E, fitosteroli (stigmasterol, sistosterol), oligoelemente.

Propolisul 

 

Propolisul este compus din rasini vegetale, balsam de diferite compozitii, ceara, uleiuri eterice, acidul ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), microelemente – cupru, zinc, mangan, cobalt, magneziu, siliciu, aluminiu, fier, aur, calciu, strontium, la care se adauga polen, flavonoide, substante antibiotice, secretii ale glandelor salivare ale albinelor.
Propolisul are si numeroase utilizari cosmetice, datorita proprietatilor sale dezinfectante, antiinflamatoare, antiacneice, cicatrizante, anestezice, antioxidante si antimatreata. Este utilizat la prepararea unor deodorante, sampoane, lotiuni antiacneice, ape de gura, paste de dinti, creme nutritive.

Gama Santaderm are produse ce contin ingrediente active naturale ca si extractul de arnica, galbenele , extract de patlagina, ulei de catina, propolis.