Pielea este oglinda de sanatate a intregului organism, de aceea trebuie sa avem grija de sanatatea ei. Este influentata de razele nocive ale soarelui, de poluare, de alimentatie, dar si de tratamentele necorespunzatoare pe care i le aplicam.

Dermatocosmeticele sunt prin definitie produse de ingrijire a pielii cu diverse particularitati. Contin ingrediente cu proprietati farmacologice si sunt rezultatul multor etape de cercetare de laborator pentru a ingriji pielea sensibila, pentru copii , pentru pielea cu diferite afectiuni si nu numai.

Dermatocosmeticele au cateva caracteristici care le fac diferite de celelalte produse cosmetice: sunt non-comedogenice, hipoalergenice, nu contin parabeni, sunt testate dermatologic sau oftalmologic. Exista pe piata game create special pentru fiecare tip de piele, ca tratament adjuvant sau de intretinere pentru diferite afectiuni ale pielii, sunt testate atat in laborator cat si in vivo dupa protocoalele studiilor clinice farmaceutice , astfel incat sa fie folosite in siguranta pentru ingrijirea zilnica a pielii, a parului sau a unghiilor.

Aceste produse pot contine in cantitati foarte mici ingrediente care sa exfolieze pielea, sa aiba usor efect antiinflamator, o capacitate de hidratare si protectie a pielii, sa fortifice reteaua de colagen si elastina din derm, sa depigmenteze .

Dermato cosmeticele sunt testate pentru a reduce si elimina potentialul de a da reactii alergice, de a irita ochii, de a dezvolta reactii de fotosensibilitate. Se stie ca multe produse cosmetice obisnuite care contin parfum ne irita pielea cand mergem la plaja sau ne lasa pete pigmentare pe zonele unde au fost aplicate!

Faptul ca dermato cosmeticele nu contin foarte multi conservanti (parabeni), coloranti, parfumuri sau cantitati foarte mari ale acestora le face mai sigure din punctul de vedere al tolerantei de catre o piele cu probleme.

Din gama Santaderm recomandam produse pentru diferite afectiuni ale pielii: cremele cu D - Panthenol, unguente cu uree sau sulf cu diferite concentratii